Na zijn debuutseizoen 2014 bracht Kevin Magnussen een jaar aan de zijlijn door. Dat wil hij niet nog een keer meemaken, dus de Deen is erop gebrand indruk te maken op Renault.

De voormalige McLaren-coureur en -reserve Magnussen vertelt aan Ekstra Bladet, een krant uit zijn thuisland, dat het daarom in de eerste plaats belangrijk is dat hij zijn Renault-teamgenoot Jolyon Palmer dit jaar verslaat.

“Het is geen geheim dat het in de Formule 1 belangrijk is je teamgenoot te verslaan. Zeker indien Renault besluit een nieuwe coureur vast te leggen voor 2017, want dat betekent dat alleen de beste van ons twee kan blijven.”

Magnussen reageert zo op de suggestie dat Renault haar coureurs in zekere zin niet voor het kiezen had na de late overname van het noodlijdende Lotus, dat Palmer daarvoor al had gecontracteerd voor 2016.

Na de overname werd er dan ook gespeculeerd of Palmers zitje wel veilig was, maar het was uiteindelijk de eveneens al onder contract staande Pastor Maldonado die het veld moest ruimen omdat zijn sponsors niet betaalden.

Toen dat zitje begin februari snel nog gevuld moest worden, gooide Renault naar verluidt een lijntje uit naar McLaren-talent Stoffel Vandoorne. McLaren wilde hem echter niet laten gaan.

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16 leads team mate Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16.

Magnussen finishte in China voor Palmer.

Zoals sporting director Frédéric Vasseur aangaf diende Renault zich dus te concentreren op coureurs zonder contract. De keuze viel daarbij op Magnussen, die zelf ook nog met andere opties geschermd zou hebben.

Wat echter goed nieuws is voor Magnussen is dat Renault-topman Cyril Abiteboul vindt dat hij het goed doet. “Hij moet vooral zo doorgaan, want we zijn heel blij met hoe Kevin het doet”, zegt hij, eveneens tegen Ekstra Bladet.

“Hoewel zijn raceweekends niet zonder problemen zijn verlopen, heeft Kevin goede races gereden. Hij draagt bovendien ook veel bij aan het team, mede dankzij de ervaring die hij al heeft uit zijn McLaren-tijd.”

Abiteboul sluit dus ook niet uit dat Magnussen ‘een lange toekomst’ bij Renault kan hebben. “We hebben op het moment een contract voor alleen dit jaar, maar dat betekent niet dat hij niet langer kan blijven”, zet hij de deur open.