Het begint er steeds meer op te lijken dat de Deen Kevin Magnussen dit seizoen terugkeert op de Formule 1-grid. Hij zou het stoeltje van Pastor Maldonado overnemen, omdat diens sponsor, PDVSA, in onmin leeft met Renault.

Volgens welingelichte bronnen staat Kevin Magnussen op het punt een contract te tekenen met Renault, waardoor de Deen na een jaar afwezigheid, afgezien van de dramatische verlopen seizoensopener in 2015, terugkeert op de grid. De betrokken partijen willen echter niet op de verhalen reageren, maar aankomende woensdag wordt er ongetwijfeld meer duidelijk. Renault presenteert dan in Parijs het nieuwe team aan de wereldpers.

Maldonado’s trouwe sponsor PDVSA en zijn werkgever Renault kunnen het naar verluidt niet eens worden over diverse bonnetjes die in het verleden betaald hadden moeten worden in die in de toekomst nog betaald moeten worden. Recente gesprekken tussen de twee partijen liepen op niets uit. De deur staat door de ontstane wrevel voor de Venezolaan slechts nog op een kier, waardoor de Franse constructeur op zoek moest naar een plan B.

Als Pastor Maldonado daadwerkelijk plaats moet maken voor Magnussen, betekent dat hoogstwaarschijnlijk het einde van de F1-carrière van Maldonado die via drie seizoenen voor Williams bij Lotus terechtkwam. Enkel bij Manor Racing zijn nog stoeltjes vacant, en hoewel dat team de oliecenten van Maldonado goed kan gebruiken, bieden de economische vooruitzichten in Venezuela geen garanties voor een constante geldstroom.