Pastor Maldonado maakte maandag bekend komend seizoen niet voor Renault te rijden, maar de Venezolaan zet in op een comeback en hoopt in 2017 weer op de grid te staan.

Dat vertelt Nicolas Todt, de manager van de coureur die bij Renault weg is gegaan wegens financiële onenigheid tussen het team en zijn sponsor PDVSA, aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

“We hebben de Formule 1 nog niet opgegeven en werken eraan om er in 2017 weer bij te zijn”, verklaart Todt. “Wat de rest van dit jaar betreft, is het nu te vroeg om te zeggen hoe dat er uit zal zien”, voegt hij daar aan toe.

Een snelle terugkeer via het team van Manor, dat nog twee stoeltjes vrij heeft voor 2016, is in ieder geval ‘geen optie voor Maldonado’, zo maakt Todt duidelijk ten overstaan van het Franse L’Equipe.

“Na vijf seizoenen met Williams en Lotus zou het, met alle respect voor Manor, niet logisch zijn voor Pastor om daar naar toe te gaan”, meent Todt, die verder zegt dat hij wat de Formule 1 betreft ‘weinig mogelijkheden’ ziet voor 2016.

Todt treedt verder niet in detail over de breuk met Renault, behalve dat hij aangeeft dat het team en de coureur op amicale wijze uit elkaar zijn gegaan en ‘Renault fair naar ons toe is geweest’.

Renault maakt woensdagmiddag meer bekend over haar toekomstplannen en zal dan naar alle waarschijnlijkheid ook de Deen Kevin Magnussen officieel als vervanger van Maldonado presenteren.