Force India teambaas Vijay Mallya geeft aan dat zijn team klaar is voor Monaco. De Indiër voelt zich gesterkt in zijn overtuiging dankzij de goede vorm van het team.

Force India scoort dit jaar regelmatig punten: in vier van de eerste vijf races eindigde een coureur van de renstal bij de eerste tien. Mallya is dan ook tevreden met de progressie die het team geboekt heeft. "Het is een goed gevoel om vlak achter de top vier te zitten", zegt hij. "Gezien de relatief korte tijd die het team bezig is onder de vlag van Force India, doen we het prima."

Mallya neemt aan dat zijn equipe ook in Monaco goed voor de dag komt. "Ik denk dat onze auto het hier goed zal doen. We hebben wat updates om voor meer downforce te zorgen. Daarnaast hebben beide coureurs er zin in. In het verleden hebben ze het hier allebei trouwens goed gedaan, dus ik kijk ernaar uit aardig wat punten te scoren."

In Barcelona wist Adrian Sutil zes punten te pakken voor Force India, tot tevredenheid van Mallya: "Ik ben daar enorm trots op. Adrian hield zijn hoofd koel en wist Robert Kubica ongeveer veertig ronden lang af te houden."

"Ik heb Adrian nog nooit zo blij en enthousiast gezien", vervolgt Mallya, die onder de indruk is van Sutils recente prestaties. "Hij is echt vol vertrouwen. Ik denk dat hij weer eens heeft aangetoond dat hij over veel talent beschikt, en ook nog volwassener is geworden."

Vitantonio Liuzzi kende de afgelopen twee Grands Prix minder succes, maar kan alsnog op bijval van zijn baas rekenen. "In Barcelona zat het hem niet mee, maar hij komt toch zelfverzekerd naar Monaco. Hij weet dat ie een goede auto heeft en het er in het verleden goed heeft gedaan in."