De geblesseerde Robert Kubica heeft geen contract voor 2012 bij Renault, maar de Pool is desalniettemin zeker van een zitje bij het team, zo benadrukt zijn manager Daniele Morelli.

Kubica moet door een rally-ongeluk al het hele jaar toekijken. Terwijl hijzelf aan het revalideren is, wordt zijn cockpit bezet door Bruno Senna, die het stokje sinds de Grand Prix van België van de originele vervanger Nick Heidfeld heeft overgenomen.

Het herstel van de geblesseerde courer verloopt volgens zijn doktoren en zijn manager echter voorspoedig. Volgens Morelli is er zelfs een kans dat Kubica in oktober al in een simulator of een personenauto stapt om weer aan het rijden te slaan en het gevoel weer te pakken te krijgen, maar de manager moet tegenover de BBC ook toegeven dat zijn coureur nog geen deal met Renault op zak heeft voor 2012.

“Renault heeft ons echter de garantie gegeven dat ze een stoeltje vrijhouden voor Robert”, benadrukt Morelli eveneens. “En ze hebben ons daarnaast tot op heden ook hun volledige steun gegeven”, beklemtoont hij verder.

Volgens Morelli bestaat er bij Kubica overigens geen twijfel dat hij erin slaagt om terug te keren. “Hij is het gevoel dat hij een comeback kan maken nooit kwijtgeraakt.”

Wanneer het zo ver is, zo herhaalt Morelli nog maar eens, is volledig aan Kubica: “Robert geeft zelf wel aan wanneer hij er klaar voor is weer in een auto te stappen.”

“Of het dan om een simulator of een personenauto gaat, maakt niet uit”, vindt Morelli. “Het belangrijkste is dat hij weer gaat rijden.”

De kans dat Kubica dit jaar nog aan een race meedoet, zoals bijvoorbeeld de seizoensfinale in Brazilië, is volgens zijn manager echter nul. “Je kan niet zomaar in een Formule 1-auto springen en doen alsof er niets gebeurd is.”

“Robert moet zich bovendien wel eerst kunnen voorbereiden en er moet een reden zijn om het te doen. Ik zou wat dat betreft dan ook gelukkig zijn als Robert tegen die tijd klaar zou zijn om te racen, maar toch niet in actie komt in Brazilië.”