Robert Kubica’s manager, Daniele Morelli, weerspreekt de berichtgeving vanuit Renault dat Kubica aan het begin van 2012 niet fit genoeg zal zijn om aan de start te verschijnen.

Opmerkelijk is het wel, dat Morelli in Gazzetta dello Sport zulke andere teksten laat optekenen dan Renault gisteren in een persverklaring bracht.

Het team van Renault deelde mee dat Kubica niet op tijd fit zal zijn om gelijk vanaf het begin van seizoen 2012 te racen, door hem als volgt te citeren: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik, ondanks dat ik keihard heb gewerkt, niet fit genoeg ben om begin 2012 weer te gaan racen. Dit was een zware beslissing om te nemen, maar ook het verstandigste wat ik kan doen.”

Volgens Morelli is dit citaat door Renault echter uit zijn verband gerukt en is het best mogelijk dat zijn cliënt er tijdens de seizoensopener bij is: “Ik snap niet dat Renault Roberts woorden heeft veranderd”, zegt de manager tegen Gazzetta dello Sport. “Het is niet waar dat hij niet op tijd weer fit zal zijn. Het enige wat Robert heeft gezegd, is dat hij er niet zeker van is dat hij aan de wintertests mee kan doen.”

Morelli stoort zich er verder aan dat Renault in haar verklaring de indruk heeft gewekt dat Kubica’s contract met het team volgend jaar nog doorloopt: “Het loopt eind december van dit jaar al af”, corrigeert hij de renstal, waarna hij ook nog laat optekenen dat zijn cliënt ‘vanaf 1 januari dus vrij is om te doen wat hij wil’.

Over het verlengen van Kubica’s contract tot en met 2013, hebben Morelli en Renault het volgens de manager ook nooit gehad. Voor dat seizoen is het dan ook niet uitgesloten dat hij samen met Kubica naar ‘andere opties’ gaan kijken, zo deelt Morelli mede.

Wat Kubica’s herstel betreft, kent Morelli overigens geen twijfel: “September en oktober waren moeilijke maanden, maar nu zit de vaart er weer redelijk in. Robert is nog wel wat te zwaar, maar zijn rechterbeen is nu al bijna even sterk als zijn linker, terwijl de beugel die om zijn elleboog zit er volgende week af kan.”

“Met de gevoeligheid van zijn hand zit het verder ook wel goed”, benadrukt Morelli. “Het enige wat Robert op dit vlak nog beperkt, is zijn gebrek aan kracht. De spieren in zijn onderarm zijn slap geworden omdat deze lang niet zijn gebruikt, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Eind januari moet dat dus ook wel weer goed zitten.”