De laatste startrij in Melbourne biedt morgen een bekende aanblik: twee Manors. Pascal Wehrlein en Rio Haryanto vertrekken als 21e en 22e.

Haryanto kwalificeerde zich bij zijn Formule 1-debuut eigenlijk voor mede-debutant Wehrlein (15 honderdsten verschil), maar doordat hij onvoorzichtig de pitbox uitreed schoof hij toch een plek op naar achteren.

De kwalificatie was voor Manor snel afgelopen. Wehrlein en Haryanto waren de eerste twee coureurs die afvielen. “Het was wel vreemd, zo’n korte sessie”, zegt Haryanto. “Ik kon maar één vliegende ronde rijden. Die was niet slecht, maar ook niet perfect. Ik kon nog wel sneller, maar we hadden nog steeds buiten de tijd gezeten.”

Eerste start
Wehrlein legt zich neer bij zijn noodgedwongen korte optreden. “Ik had op meer gehoopt, maar het systeem is het systeem”, stelt de Duitser. “We moeten een manier vinden om er stap voor stap beter in te worden. Ik denk niet dat we vandaag veel meer hadden kunnen doen.”

Zondag is een grote dag voor beide coureurs: hun eerste Formule 1-start staat op het programma. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt Haryanto. “Ik weet zeker dat het dan beter gaat.” Ook Wehrlein kan niet wachten. “Ik ben nu wel wat teleurgesteld, maar dat doet niets af aan hoe mooi het is om morgen voor het eerst op de grid te staan.”