Zowel Pascal Wehrlein als Rio Haryanto verlaat Rusland in mineurstemming. Wehrlein omdat hij slechts achttiende werd en Haryanto omdat hij niet verder kwam dan één ronde.

Rio Haryanto was één van de uitvallers veroorzaakt door de chaos in de eerste reeks bochten. De Force India van Hülkenberg werd bruusk in de rondte getikt door Esteban Gutiérrez, waarna de Force India de Manor van de Indonesiër in de zijkant raakte. De opgelopen schade bleek te heftig om de race voort te zetten.

“En dat is jammer”, laat Haryanto weten. “Zeker omdat ik een goede start had, misschien wel de beste van het seizoen. Ik haalde enkele auto’s in, maar bij de eerste bocht was het dringen geblazen. Ik kon geen kant op, werd geraakt en dat betekende einde verhaal. Na een redelijk goed verlopen weekend is dit heel teleurstellend, maar ik hou vast aan de positieve punten van dit weekend. We lijken sterker dan voorheen en hopelijk kunnen we dat over twee weken in Spanje opnieuw laten zien.”

Wehrlein
Ook Pascal Wehrlein maakte een goede start, al was het maar omdat hij de ongelukken voor zich wist te omzeilen. Wat volgde was een goede eerste stint, waarin hij de strijd aan kon gaan met de Saubers. Na de pitstops waren de blauwe bolides echter aan de horizon verdwenen. Wat restte was een achtervolgingsrace.

“Maar in mijn pogingen mijn voorgangers bij te houden, vernielde ik mijn banden”, aldus Wehrlein. “Ik moest daardoor nog eens naar binnen, maar linksachter ging er iets mis en dat kostte me ook weer veel tijd. Niet dat het veel verschil had gemaakt als dat wel goed was gegaan; meer dan achttiende zat er niet in. Nu vertrekken we richting Europa, maar niet voordat ik het team heb bedankt voor hun inzet in de eerste vier races.”

Foto: De schade aan de Manor van Haryanto is duidelijk zichtbaar.