Nadat de technische problemen aan de auto van Will Stevens in Australië en Maleisië nog zo groot waren dat de Brit beide races moest uitzitten, rekende zijn team Manor op vrijdag in China vliegensvlug af met een nieuw euvel.

Stevens, die in de eerste vrije training probleemloos zijn rondjes reed en negentiende werd met een tijd binnen de 107% van snelste man Lewis Hamilton, kreeg in de middagsessie te maken met een elektronisch probleem. “Best frustrerend, want ik zat er wel lekker in”, vertelt de kleine coureur.

“Maar knap werk van het team dat ze het probleem zo snel hebben gevonden en verholpen, zodat ik weer de baan op kon”, vervolgt Stevens. “Met het oog op morgen is het belangrijk om te weten dat alles weer werkt.”

Stevens spreekt ondanks het mankement van een positieve dag: “Hoewel we jammer genoeg geen run op de snelle band konden doen, zag het er goed uit. Vooral het tempo was prima, dus daar hopen we morgen weer verder op te kunnen bouwen.”

Merhi

Ook Roberto Merhi wist zijn Manor binnen de 107% van de kop te rijden. Waar Stevens dat in VT1 deed, bokste Merhi het wapenfeit in de twee training voor elkaar. Met een 1:42,973 moest de Spanjaard ruim 5,5 seconden toegeven op Hamiltons Mercedes – nog altijd meer dan een tel binnen de limiet.

Merhi is dan ook tevreden: “Het was een goede dag voor mij. Ik voel me zeker weten meer op mijn gemak in de auto, zodat ik meer kan pushen. Het tempo werd steeds beter naarmate we meer aan de afstelling werkten. Ik kijk ernaar uit om onze voorbereiding op de kwalificatie morgen weer voort te zetten in VT3.”