Door in Oostenrijk een punt te scoren, heeft Pascal Wehrlein ook gelijk het punt gemaakt dat Manor een ‘serieus en professioneel team is’.

Dat vertelt Dave Ryan, de teamchef van het kleine Britse team, aan Autosport. “We zijn door de jaren heen van alles genoemd en voor van alles versleten, maar we zijn hier om echt mee te doen en van race op race beter te worden.”

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Sunday 3 April 2016 - Team principals 'meeting to discuss about the qualifying system. Dave Ryan (NZL), Manor Racing Racing Director

Manors racing director Dave Ryan.

“Het belangrijkste van Pascals puntenfinish in Oostenrijk is dan ook dat we daarmee ook gelijk het punt hebben gemaakt dat we een serieus en professioneel team zijn”, zegt Ryan.

“Natuurlijk zijn we een kleine renstal en moesten we ons aan het begin van het jaar nog veel eigen maken wat betreft het opereren als een topteam, maar ondanks dat we nog altijd een lange weg te gaan hebben, komen we er wel.”

“Zeker als je in gedachten neemt hoeveel bij Manor is veranderd, is dit punt echter een geweldige beloning voor al het harde werk van iedereen hier. Het team weet nu dat alles mogelijk is als je hard werkt.”

“We nemen dan ook geen genoegen met alleen dit punt. Het is een belangrijke mijlpaal, maar we moeten verder, we moeten vooruit en we moeten komend weekend in Silverstone gewoon weer top presteren.”

Marussia
Het punt dat Wehrlein met zijn tiende plek in Oostenrijk scoorde, is het eerste voor Manor sinds het team in de winter van 2014/2015 onder die naam een doorstart maakte nadat voorganger Marussia failliet ging.

Marussia scoorde in 2014 twee punten, maar ging eind dat seizoen ten onder. Zakenman Stephen Fitzpatrick nam het daarna over, waarop er eind 2015 weer veel veranderende, met een wisseling van management voor 2016.