Will Stevens is zijn Formule 1-zitje bij Manor kwijt, maar heeft inmiddels onderdak gevonden bij het gelijknamige Manor-team in het World Endurance Championship (WEC).

Will Stevens, die in 2015 voor Manor in de Formule 1 racete, volgt zijn voormalige Formule 1-bazen John Booth en Graeme Lowdon dus naar het WEC. Booth en Lowdon richtten Manor decennia geleden op en de Formule 1-teams van Virgin en Marussia. Toen dat laatste team in de winter van 2014 op 2015 zo goed als failliet ging, werd het overgenomen door zakenman Stephen Fitzpatrick en werd besloten als Manor verder te gaan.

Eind 2015 kwam het echter tot een breuk tussen Booth, Lowdon en Fitzpatrick. Tot een nieuwe naamsverandering van het Formule 1-team heeft dat niet geleid, net zoals Booth en Lowdon geen afscheid hebben genomen van de Manor-naam na het overstappen naar het WEC. Behalve de naam is er verder geen relatie tussen het Manor Formule 1- en WEC-team.

Voor Stevens, die de strijd om een Formule 1-zitje bij Manor voor 2016 verloor van Pascal Wehrlein en Rio Haryanto, is dit hoe dan ook een ‘geweldige kans’ om kennis te maken met de enduranceracerij, vertelt hij. “Ik vind het verder ook geweldig om de samenwerking met John en Graeme voort te zetten. Dit is een mooie mogelijkheid om verder te racen met mensen met wie ik in 2015 prettig heb samengewerkt en om samen competitief te zijn.”

“Met oog op mijn carrière is dit ook een goede stap. Ik wil zoveel mogelijk kansen in de top van de autosport voor mezelf creëren, maar ook genieten van het racen en wedstrijden winnen. Ik heb er vertrouwen in dat dit allemaal mogelijk is door met Manor in het WEC mee te doen.”