Sauber-testcoureur Raffaelo Marciello maakt tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Maleisië zijn eerste officiële meters in de Formule 1. Dat heeft het Zwitserse team vandaag bekend gemaakt.

Marciello, die het stuur van de auto Felipe Nasr overneemt, is uiteraard zeer verheugd met zijn aanstaande debuut. “’Het zal heel spannend zijn om de C34 voor het eerst te besturen”, zegt de Italiaan, die eind vorig jaar bij de test in Abu Dhabi al voor zijn mentorteam Ferrari in actie kwam. “Ik weet zeker dat ik goed werk kan leveren voor het team. Ik ga genieten van de ervaring”, aldus Marciello.

Nasr en Ericsson

Vaste coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson, die Sauber in Melbourne de eerste punten in meer dan een jaar schonken, hebben ook zin in het Maleisische raceweekend. Nasr verwacht dat zijn kennismaking met het Sepang International Circuit geen al te moeilijke zal zijn, omdat hij er in lagere raceklassen al een paar keer gereden heeft.

“Ik denk dat het circuit onze auto goed ligt”, zegt de Braziliaanse coureur. Vooral de hoge topsnelheid van de Sauber kan volgens Nasr goed van pas komen. Toch ziet hij ook alvast ruimte voor verbetering: “Het zou voor de hogesnelheidsbochten goed zijn als we wat meer downforce hadden.”

Teamgenoot Ericsson heeft van zijn eerdere ervaringen op Sepang vooral de zware weersomstandigheden onthouden. De Zweed zegt goed voorbereid aan de start te verschijnen: “Deze winter heb ik hard getraind, en ik heb een week in een trainingskamp in Thailand gezeten om aan de luchtvochtigheid te wennen. Ik ben in topconditie.”

Daar houdt het nog niet op met de invloed die het weer in Maleisië kan hebben, weet Ericsson. “Er is altijd een kans dat het enorm gaat regenen”, zegt de coureur. “Dat maakt de races dus doorgaans heel spannend.”

Weer of geen weer, Ericsson is vastbesloten er in Maleisië het beste van te maken: “Ik hoop dat we op ons goede werk in Melbourne voort kunnen borduren, zodat we weer een mooi weekend tegemoet gaan.”