De positie van Sergio Pérez als teamgenoot van Max Verstappen is al langere tijd uiterst wankel. De teamleiding beraadt zich over de opties voor de Mexicaan, die nog een contract heeft tot en met 2024. Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko ziet eigenlijk maar één serieus alternatief rondlopen: Fernando Alonso.

Helmut Marko verklaart tegen Sport1 dat Red Bull het liefst het contract met Sergio Pérez zou willen respecteren. Echter, dan moet er wel gepresteerd worden. “We doen er alles aan om hem weer op de rails te krijgen”, aldus Marko. “Eigenlijk heeft Pérez een ander team en werkomgeving nodig. We zullen zien hoe de komende twee races (in de VS en Mexico, red.) gaan. Maar het team en hij beseffen dat hij in een serieuze vormcrisis zit.”

Ook afgelopen weekeinde in Qatar stelde Pérez weer danig teleur. Hij staat nog wel altijd tweede in de WK-stand, op een straatlengte achter Max Verstappen, maar inmiddels hijgen Lewis Hamilton en Fernando Alonso redelijk in zijn nek. Met nog vijf races op de kalender is de tweede plaats in de WK-eindstand nog allesbehalve zeker.

Marko: ‘Ik zie maar één persoon die in buurt van Verstappen kan komen’

Als Pérez zijn vorm niet weet te hervinden, heeft niet alleen hij een probleem, maar ook Red Bull, zo benadrukt Marko. “We hebben gewoon geen alternatieven.” Om eraan toe te voegen: “Op dit moment zie ik maar één persoon die in de buurt kan komen van Max: Fernando Alonso.”

Lees ook: Ronald Koeman stoort zich aan influencers rondom Max Verstappen

Van Max Verstappen en Fernando Alonso is bekend dat ze veel respect hebben voor elkaar. Alonso won in zijn carrière twee wereldtitels (2005, 2006) en maakt dit seizoen indruk bij Aston Martin.

Eerder was Daniel Ricciardo serieus in beeld als de gedoodverfde opvolger van Pérez, maar de Australiër brak eerder dit seizoen – in zandvoort – een middenhandsbeentje en zal pas bij de komende GP in Austin waarschijnlijk zijn rentree maken.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je vanaf NU in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie lees je alles over de constructeurstitel van Red Bull en blikken we vooruit op de volgende race in Qatar, waar Max Verstappen zijn wereldtitel kan prolongeren. En natuurlijk nog veel meer nieuws en achtergronden over de Formule 1, zoals:

  • Verstappen schenkt Red Bulls dreamteam een nieuwe hoofdprijs
  • Reportage: Nieuwkomer Liam Lawson, een klassieke kiwi
  • Bij oud-coureur Davide Valsecchi is de lach nooit ver weg
  • Logan Sargeant wil een blijvertje worden in de Formule 1
  • Hoe F1-teams de regels én de vleugels buigen
  • Tiffany Cromwell en Valtteri Bottas, een goed stel
  • Historie: Japanse flops in de Formule 1
  • Columns Graham Watson en Amber Brantsen
  • En verder de beste verhalen en het mooiste beeld van de Grands Prix