Jules Bianchi en Max Chilton hebben genoten van de vrije trainingen in Monaco. Beide coureurs maakten hun eerste meters door de straten van Monte Carlo in een Formule 1-auto.

“Dit is met een Formule 1-wagen een wel heel erg gave baan en het was net zo opwindend als dat ik op voorhand had verwacht”, jubelt Max Chilton na afloop van de twee vrije trainingen. “Het was een drukke dag, maar daardoor hebben we wel ons volledige programma af kunnen werken. Op basis van wat we tot nu toe hebben laten zien, kunnen we denk ik optimistisch zijn. De banden gaan echter ook dit weekend weer een bepalende rol spelen. De vandaag vergaarde informatie moet ons helpen om daarin de juiste keuzes te maken.”

Jules Bianchi

Waar Max Chilton in staat was slechts één Caterham achter zich te houden, won Jules Bianchi het achterhoedegevecht. Hij is dan ook tevreden met de negentiende tijd: “Ik heb werkelijk genoten van deze dag, waarop we een goede basis hebben kunnen leggen voor de rest van het weekend. We willen gebruik maken van de vrije vrijdag om de data van vandaag goed te bestuderen. Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden op de race.”

Teambaas

John Booth is tevreden met de snelheid die zijn team vandaag liet zien, maar weet ook dat voor de race niet hetzelfde hoeft te gelden. “Onze racesnelheid is nog niet geweldig gebleken en we willen de extra vrije dag gebruiken om daar oplossingen voor te zoeken. Vandaag waren onze coureurs in ieder geval snel en we hebben ze dan ook voldoende kansen gegeven om de baan te leren kennen”, aldus de teambaas.