De Marussia-coureurs hadden op basis van de derde vrije training op meer gehoopt. Met een 20ste plek voor Jules Bianchi en de 22ste en dus laatste startplaats voor Max Chilton is alles echter zoals vanouds.

Kamui Kobayashi was beide Marussia-coureurs te snel af in Bahrein. Jules Bianchi wist zich echter nog wel voor Marcus Ericsson te kwalificeren. “De balans was best goed vandaag. We verloren echter wat tijd op het rechte stuk, iets van drie tienden, wat ons uiteindelijk de plek aan Kobayashi heeft gekost. We moeten kijken wat er nu aan de hand is, want we moeten de Caterhams juist voor blijven en niet op ze toegeven. We hopen dat we morgen iets terug te kunnen doen, maar het zal lastig worden.”

“Ik ben een beetje teleurgesteld na deze kwalificatie, omdat ik dacht dat we de stap richting Q2 gemaakt hadden”, zegt teamgenoot Chilton teleurgesteld. “Wanneer alles op zijn plaats valt, zijn we er niet eens zo heel ver van af, en als je naar de tijden kijkt zie je dat we progressie hebben geboekt. We hebben er vandaag echter niet alles uitgehaald, maar dat gezegd hebbende denk ik dat we morgen meer kunnen laten zien.”