In de slotfase van de eerste kwalificatie hield Caterham zijn coureurs binnen, terwijl het circuit aan het opdrogen was. Marussia bleef buiten, maar profiteerde niet van de afwezigheid van de Caterhams. Jules Bianchi en Max Chilton beginnen morgen in Brazilië als 21e en 22e.

“Dit was een heel moeilijke kwalificatie”, vindt Bianchi. “In de openingsfase moesten we alle registers opentrekken: we wisten dat het ging regenen. Uiteindelijk konden we maar één goede tijd noteren. Daarna was het al te nat. In die ene ronde maakte ik in de laatste sector een grote fout. Jammer, want ik zat in de nek van Giedo van der Garde te hijgen. Nu moeten we alles binnen onze mogelijkheden doen om het gewenste resultaat te halen.”

En dat is het behouden van de tiende plaats in het constructeurskampioenschap. Marussia lijkt het daar vooral van Bianchi te moeten hebben: teamgenoot Chilton was zes tienden langzamer dan de Fransman.

“Het was een riskante bedoening op het circuit”, zegt de Engelsman. “Er zaten een paar lastige momenten tussen. Toen de kwalificatie begon, reden we gelijk naar buiten. Eigenlijk konden we maar een goede ronde rijden. Ik ben blij met hoe ik de eerste en laatste sector reed, terwijl ik in de derde bocht een flink momentje had. Ik was niet echt blij met de balans in de wagen, maar dat moet morgen geen probleem vormen. En daar gaat het om.”