Marussia-teambaas John Booth ziet de puntenfinish van zijn team in Monaco als bewijs dat de Russisch-Engelse renstal eindelijk aansluiting bij de staart van het middenveld heeft gevonden.

Marussia scoorde in Monaco voor het eerst in haar bestaan punten. Dat dit – de eerste twee seizoenen als Virgin meegerekend – na vier en een half jaar voor het eerst lukte, was reden voor een feestje én een flinke dosis extra zelfvertrouwen, vertelt teambaas Booth: “Natuurlijk hadden we geluk dat er veel uitvallers waren, maar qua tempo deden we niet onder voor de jongens om ons heen.”

“We dachten na de test in Barcelona al een goede stap te hebben gezet, maar hadden een goed resultaat nodig om dat bevestigd te zien. Na de negende plek in Monaco is het echter wel duidelijk dat we eindelijk aansluiting hebben gevonden bij de staart van het middenveld, dus we hebben alle reden om in onszelf en onze toekomst te blijven geloven.”

Bianchi
Jules Bianchi was de gevierde man bij Marussia als degene die de twee punten in de wacht sleepte. De Fransman weet dat zijn sterke race en resultaat hem ‘geen kwaad zullen doen met oog op de toekomst’.

Bianchi is echter vastbesloten zijn hoofd niet op hol te laten brengen door de geruchten die ongetwijfeld zullen volgen: “Ik voel me klaar voor een topteam, maar we moeten maar zien hoe alles uitpakt. Op het moment denk ik alleen aan de volgende race. Er staan nog veel Grands Prix op het programma waarin het weer hard werken wordt.”

Alonso
Wie Bianchi in ieder geval wel bij een goed team ziet terechtkomen, is Ferrari-coureur Fernando Alonso, die vol lof is over de coureur die hij goed kent aangezien deze deel uitmaakt van het talentenprogramma van de Scuderia.

“Het deed me goed Jules in de punten te zien, want hij is niet alleen een Ferrari-protegé, maar ook een vriend. Ik denk dat hij een mooie carrière kan hebben en dit resultaat kan daar zeker bij helpen. Hopelijk weet hij naar aanleiding hiervan een plekje bij een beter team te vinden voor 2015.”