Felipe Massa heeft niet het gevoel tweede viool te spelen bij Ferrari, ondanks dat het team hem in Hockenheim vroeg om teamgenoot Fernando Alonso voorbij te laten.

In de FIA-persconferentie voor aanvang van het raceweekend in Hongarije laat Massa weten dat hij niet het idee heeft bij Ferrari slechts een rol op het tweede plan te vervullen. "Als er ooit een moment komt waarop ik moet erkennen dat ik niet meer ben dan een tweede coureur, hou ik er gelijk mee op", zegt hij.

Volgens Massa is het evenmin waar dat hij door het voorbij laten van Alonso zijn eigen lot bij de Scuderia heeft bezegeld. Massa mag, zo zegt hij zelf, gewoon meedoen om de zege: "Ik ben naar Hongarije gekomen om te winnen. ", benadrukt hij. "Zolang ik er in de gelegenheid voor ben, zal ik altijd om de zege blijven vechten. Ongeacht de omstandigheden."

Massa is dan ook duidelijk als hem gevraagd wordt of hij Alonso er wederom voorbij laat als zich komende zondag eenzelfde situatie voordoet als in Hockenheim: "In dat geval win ik", stelt de Braziliaan.

Toch moet volgens Massa niet vergeten worden dat hij onder contract staat bij Ferrari en als gevolg daarvan, in bepaalde omstandigheden, offers moet brengen. "Ik ben een professional. Ik ben als werknemer in dienst van het team en het belangrijkste is dus dat ik mijn werk voor het team goed doe. Dat moet iedereen goed begrijpen."

"Als het team de kans heeft om de titel te pakken, ben ik bereid te doen wat ze van me vragen om daarbij te helpen. Kijk bijvoorbeeld maar naar 2007 of 2008", verduidelijkt Massa, die hierbij verwijst naar hoe hij in 2007 Kimi Räikkönen ondersteunde, terwijl de Fin de rol van secondant op zijn beurt op zich nam toen Massa in 2008 om de titel vocht.

Volgens Massa heeft zijn reputatie bij de Scuderia dan ook niet geleden onder het pas op de plaats maken van afgelopen zondag. "Ik denk juist dat mijn band met het team er alleen maar sterker door is geworden."