Felipe Massa en de Grand Prix van Brazilië: het blijft een mooie combinatie. De Williams-coureur kan in zijn thuisrace altijd wat extra’s geven. Vandaag weer. Massa start morgen namelijk als derde, tot vreugde van het thuispubliek.

Natuurlijk: die race in 2008 is het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt als je praat over Massa en Interlagos. Feit is dat de Braziliaan twee keer wist te winnen op het circuit. In 2006, en 2008, toen hij bijna wereldkampioen werd. Vandaag kon Massa opnieuw wat extra’s geven door teamgenoot Valtteri Bottas te verslaan en zich als derde te kwalificeren.

“Het doet mij altijd wat om hier te rijden, zeker als dat met een competitieve auto in de top drie is”, vertelt Massa. “Ik heb niet alles uit de kwalificatie weten te halen. Er was namelijk veel verkeer en ik had problemen op mijn wat minder goede setje banden. Ook met de motor was er iets kleins aan de hand.”

“Daarom kon ik pas later naar buiten, waardoor ik veel te kampen had van verkeer. Ik kon mijn tijd niet verbeteren terwijl iedereen iets harder ging. Mercedes was vandaag niet te verslaan, maar ik had misschien iets dichterbij ze kunnen staan. Het zit sowieso heel dicht op elkaar: de twee Mercedes-coureurs ten opzichte van elkaar en mijn teamgenoot ten opzichte van mij. Dat is mooi.”

“Dit is pas het begin, want de race is morgen. Ook dan gaan we voor een goed resultaat.” 

Bottas
In de andere FW36 was Valtteri Bottas net een fractie trager dan Massa, met een vierde startplek als gevolg. “Mijn rondje was niet perfect”, erkent hij tegenover het Finse MTV3, waarbij hij zich gelukkig prijst dat de schade beperkt bleef tot een plekje op de tweede rij, ‘aangezien de verschillen zo klein zijn op Interlagos’.

“De race van zondag is echter sowieso weer een verhaal op zich”, weet Bottas, die net als Massa hoopt dat de kleine onderlinge verschillen vooraan het veld een klinkend resultaat mogelijk zullen maken.