Felipe Massa is op zoek naar een auto waarmee hij volgend jaar races kan winnen. De Braziliaan wil graag in de Formule 1 blijven, maar niets als veldvulling.

Nu er bij Ferrari door de komst van Kimi Räikkönen geen plaats meer is voor Massa, moet hij op zoek naar een ander team. Het meest voor de hand ligt het vrijgekomen plaatsje bij Lotus. 

“We zijn in gesprek met meerdere teams”, zegt Massa. “Ik hoop dat we een goede plek kunnen vinden. Ik heb al eerder gegeven geen interesse te hebben in alleen maar mee te rijden in de Formule 1. Ik wil de kans hebben voor het hoogst haalbare te gaan. Ik wil niet alleen maar op de grid staan, maar ook op het erepodium.”

Massa stelt zich ten doel de best beschikbare auto te vinden. “Ik wil de kans krijgen om voor zeges te vechten”, zegt hij. “Om te strijden voor het kampioenschap en wat voor mij het beste is. Dat is waar ik naar op zoek ben en hopelijk kunnen we dat vinden. Ik heb veel te bieden en we doen er alles aan om dat te bewerktelligen.”

Vooralsnog wil Massa zich nog volledig inzetten voor Ferrari. “Ik doe altijd mijn best en dat zal in de resterende races van dit seizoen niet anders zijn”, stelt de Braziliaan. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ferrari en wil dit hoofdstuk zo goed mogelijk afsluiten.”

Al hoeft Fernando Alonso niet meer op cadeautjes te rekenen. “Ik heb Fernando nooit geholpen”, grapt hij. “Ik help hem niet, ik help Ferrari niet, ik help alleen mezelf.”