Max Verstappen zal al in Austin zijn debuut maken voor Toro Rosso. De Nederlander zal daar tijdens de eerste vrijdagtraining zijn eerste kilometers maken in de Formule 1.

Tijdens VKV City Racing op 31 augustus zal Max Verstappen voor het eerst te bewonderen zijn in de Toro Rosso. Het is echter een ouder exemplaar. Enkele dagen na zijn demonstratie zal hij naar Faenza gaan om een stoeltje te schuimen. En niet lang daarna zal hij voor het eerst voor het team gaan testen.

“We willen Max zo snel mogelijk in de auto hebben. Dus we zullen kijken wanneer zijn Formule 3-agenda het toe laat om een test in te plannen. Dat is dan in een drie jaar oude auto. Dan kan hij wat gevoel krijgen. In Austin zetten we hem dan voor het eerst in de huidige auto in”, verklaart Toro Rosso-teambaas Franz Tost tegenover Formule 1.

“Hij zal ook op vrijdag in Sao Paulo en Abu Dhabi rijden. Daarnaast hebben we een testdag gereserveerd voor de test in Abu Dhabi. Japan behoort ook nog tot de mogelijkheden, maar daar hebben we nog geen beslissing over genomen.”