Max Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de rest van het raceweekend in Duitsland. Hij weet dat Mercedes een maatje te groot is, maar kijkt uit naar het gevecht tussen Ferrari en Red Bull.

Wat betreft de kansen op een overwinning is Verstappen na de eerste twee vrije trainingen duidelijk: “Nee, dan moeten we wel heel veel geluk hebben. Het gevecht met Ferrari kan echter wel eens interessant gaan worden.”

En zoals voor aanvang van het weekend al werd gezegd, richten Verstappen en Red Bull zich juist ook op Ferrari. Vanmorgen bleef de Italiaanse formatie Red Bull voor, maar in de middag sprak het team van Verstappen een woordje mee in het gevecht om de plaatsen achter Mercedes. Verstappen spreekt dan ook van een goede dag.

“We hebben veel kunnen testen en ik bovendien de baan opnieuw leren kennen, aangezien ik hier nog nooit met een Formule 1-auto had gereden”, vertelt Verstappen op zijn eigen website. “De lange runs zagen er goed uit, maar de banden hebben het hier niet makkelijk. De voorwielen blokkeerden redelijk vaak, dus ik hoop dat we daar nog iets aan kunnen doen.”

Verstappen, die de vijfde en vierde tijd klokte in respectievelijk de eerste en tweede vrije training, reageerde ook nog op de aangekondigde reglementswijziging. Zo vindt hij het een goed idee om het radioverkeer weer volledig vrij te geven en staat hij achter het plan om strenger op te treden tegen coureurs die herhaaldelijk buiten de baan terechtkomen en daar hun voordeel mee doen.

“Als je in de auto over een radio beschikt, waarom zou je hem dan niet gebruiken”, vraagt Verstappen zich hardop af. “Bovendien is er voor de fans zodoende meer om naar te luisteren, in plaats van dat ze alleen naar rondrijdende auto’s kijken.”

Voor wat betreft de regels omtrent het overschrijden van de baanlimieten, stelt Verstappen dat coureurs graag misbruik maken van het gebrek aan regels: “Iedereen probeert daar zijn voordeel mee te doen, al denk ik overigens niet dat je daar hier op de Hockenheimring iets mee opschiet. Uiteindelijk ben je toch het snelst als je binnen de lijntjes kleurt.”