Hoe hij de tijd doorbracht tussen de Japanse en Amerikaanse GP? Stomme vraag. Natuurlijk was Max Verstappen op de kartbaan in Genk te vinden. Daarnaast haalde hij wat tijd in met vrienden, na zijn spectaculaire tweede plaats in Suzuka.

Afgelopen dinsdag arriveerde Verstappen in Austin, voor het achttiende nummer van dit seizoen op het Circuit of the Americas. “Ik zou best in Amerika kunnen wonen,” verklapte hij desgevraagd. “Ik vind het een fijn land, veel vrijheid, groot en lekkere steaks.”

Hij kijkt reikhalzend naar de GP uit. “Want ik vind dit een hele mooie baan, modern en oldskool. Het is lastig er een goede afstelling te vinden.” De tiener gebruikte wat dat betreft, zo bekende hij, lang die van teamgenoot Daniel Ricciardo als basis. Maar inmiddels niet meer. Ook op dat vlak is Verstappen gegroeid. De RB12 kent steeds minder geheimen voor hem.

Hoe zijn kansen twee weken na de podiumplaats in Japan liggen, kon hij gisteren nog niet inschatten. Hij bewaart in elk geval prettige herinneringen aan het circuit in Texas. Vorig jaar reed hij er – gedeeltelijk in de regen – zijn beste race. De tiener eindigde namens Toro Rosso als vierde. “Na de eerste twee vrije trainingen kan ik een beter beeld geven van hoe we er nu voor staan.”