Op naar ‘club van 100’: voor de honderdste keer stond Max Verstappen op een Formule 1-podium, voor de 56e keer als winnaar. In die zin was de race voor Max Verstappen zaterdag in Jeddah memorabel. “Fantastisch, ik voelde me goed in de auto”, klonk het meteen na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Verstappen had slechts 188 races nodig om de mijlpaal van honderd podiums te behalen. “Mijn reactie? Dat ik 88 podiums heb gemist”, grapte de drievoudig wereldkampioen van Red Bull op de persconferentie na de race.

Ook over de perikelen bij Red Bull Racing werd hem een en ander gevraagd, maar Verstappen hield zich na de verzoenende gesprekken met Red Bulls hoofd sport Oliver Mintzlaff op de vlakte. “We willen als team samenwerken en de vrede bewaken. Daar is iedereen binnen het team het over eens en hopelijk is dat vanaf nu ook weer het geval. Het positieve is wel dat dat alle onrust geen negatieve invloed op onze prestaties heeft gehad”, aldus Verstappen.

“Het is een fantastisch resultaat voor het team (wijzend op de tweede plek die Sergio Pérez greep., red.). En ook voor mezelf. De snelheid was goed, ik kon een gat slaan en dat managen. Ik ben erg tevreden.”

Hoewel Verstappen als nieuw lid van de ‘club van 100’-podiumklanten ogenschijnlijk simpel op weg was naar zijn negende zege op rij, was het toch niet heel gemakkelijk. Verstappen: “Door de safety car moesten we een langere stint doen op de harde band. Daarnaast is het fysiek gezien een van de zwaarste circuits om op te rijden, tegen de klok in.”


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je in de winkel of in je brievenbus! Met onder meer alles over de enorme machtsstrijd binnen Red Bull en hoe Max Verstappen temidden van alles zijn hoofd koel houdt. Met verder al het laatste nieuws, achtergronden, interviews, historie, techniek en meer. Haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hieronder: