Iedereen verwacht dat hij de Masters wint. En hoewel de druk hoog is, stelt Max Verstappen niet teleur. De 16-jarige claimde overtuigend poleposition. Zondag kan hij geschiedenis schrijven door net als zijn vader in 1993 de Masters te winnen.

Tijdens de eerste kwalificatie bleef Max Verstappen steken op de tweede plek, achter Limburger Jules Szymkowiak die de voorlopige pole had neergezet. Verstappen baalde, maar revancheerde zich tijdens de tweede tijdtraining. En hoe! Op een droog Circuit Park Zandvoort was hij maar liefst zes tienden sneller te zijn dan zijn naaste belager Sam MaCleod.

Verstappen: “De eerste run was niet goed, maar op mijn tweede set nieuwe banden ging het beter. We hebben tussen de kwalificaties door het een en ander veranderd en daar hebben we veel tijdswinst mee geboekt.”

De zoon van oud  Formule 1-coureur Jos vindt het prachtig om op Zandvoort te rijden. “Het is voor mij de eerste keer dat ik hier race. Ik weet dat iedereen denkt dat ik hier wel even zal winnen, maar ik ben me er bewust van dat het zo makkelijk niet is. Ik rijd hier niet voor Van Amersfoort Racing, maar een ander team. Dat vergt aanpassingen, maar de pole is binnen en dat is hier enorm belangrijk. Want als ik een goede start maak, weet op Zandvoort niemand je normaalgesproken nog in te halen.”

Naast Verstappen doen er nog vier Nederlanders mee aan de Zandvoort Masters. Steijn Schothorst is na Max Verstappen de beste landgenoot. Schothort rijdt normaal gesproken Formule Renault en kan met een vierde startplaats dus tevreden zijn met zijn uitstapje naar Formule 3. Szymkowiak moet zich tevreden stellen met de vijfde startplaats, gevolgd door Indy Dontje en Dennis van der Laar op de achtste stek.