Max Verstappen stelde tijdens de kwalificatiesessie in Australië orde op zaken. Niet een van de Ferrari’s maar zijn Red Bull staat morgen in het voorste startvak op de grid in Melbourne. Maar ook de regerend wereldkampioen zag deze derde pole position op rij niet helemaal aankomen.

“Dat was een beetje onverwacht”, sprak de Nederlander na afloop van de sessie. “In Q1 en Q2 liep het nog niet helemaal lekker en daarom hebben we wat kleine aanpassingen gedaan voor Q3. Ik ben heel blij met hoe het daarna ging. Beide ronden in Q3 gingen erg goed en ik kon tot de limiet pushen. Het was tot dusver een verraderlijk weekend, maar uiteindelijk staan we er.”

Ook werd er zaterdag nog een nieuwe motor in de RB20 gelepeld. “Ik reed gisteren hard over een kerbstone en daarom besloten we de krachtbron voor de zekerheid te wisselen. Waarschijnlijk was het niet nodig, maar voor de zekerheid hebben ze dat toch gedaan.”

In de vrije trainingen lieten de Ferrari-coureurs zien dat de rode bolide ook snel is in de racesimulatie, weet ook Verstappen. “Ferrari ziet er snel uit in de long runs en ze lijken het voor elkaar te hebben voor de race. Hoe dat zal verlopen is voor ons dus nog een beetje een vraagteken voor morgen. Maar dat maakt uit het ook leuk natuurlijk. We gaan uiteraard voor de overwinning, maar makkelijk zal het niet worden.”