De Grand Prix van Singapore staat onder de coureurs te boek als de zwaarste race van het jaar vanwege de hitte en met name de hoge luchtvochtigheid. Gemiddeld verliest een coureur zo’n twee tot drie liter vocht tijdens de race, die tegen de twee uur duurt. Hydratatie onderweg is daarom cruciaal, zo weet ook Max Verstappen die voldoende water tot zich zal nemen.

Williams-coureur Logan Sargeant vertelde donderdag tijdens de FIA persconferentie echter dat hij geen water zal drinken tijdens de nachtrace in Singapore. “Het is de vochtigheid die je te pakken krijgt en daarom doen we intensieve vochtigheidstraining vooraf. Ik denk dat uitdroging tijdens de race het grootste probleem is. Persoonlijk drink ik niet, dus ik moet er gewoon mee leven. Drinken tijdens de race vind ik lastig om te doen, dus ik hydrateer gewoon zoveel mogelijk voor de start”, aldus de Amerikaan.

Max Verstappen reageert even later in een onderonsje met de Nederlandse media verbaasd als hij verneemt dat Sargeant in Singapore geen water tot zich neemt. “Hij drinkt helemaal niet? Nou, dan wens ik hem een fijn weekend.”

Zelf heeft de tweevoudig wereldkampioen van Red Bull wel oog voor het op peil houden van zijn vochthuishouding. Verstappen drinkt in Singapore maximaal een liter water. “Het probleem is alleen dat het water heel snel opwarmt. Dan wordt het net thee of koffie en daar hou ik niet zo van. Warme drank gaat er bij mij niet zo lekker in. Volgens mij drink ik het drinkwatertankje ook nooit helemaal leeg”, aldus Verstappen.

Lees hier alles over de GP van Singapore met o.a. hjet complete tijdschema


De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online en dan heb je jouw exemplaar, met gratis bezorging in heel Nederland, nog voor de Grand Prix binnen! In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!