De race op het circuit van Sakhir keert na een jaar afwezigheid door politieke onrusten weer terug op de kalender. Medewerkers van de race waren tijdens de chaos met verlof gestuurd, maar zijn nu weer aan het werk.


Dit is op advies gebeurd van de onafhankelijke onderzoekscommissie in het golfstaatje die de protesten en onrusten van vorig jaar onderzoekt. Formule 1-teams wilden vorig jaar niet racen in Bahrein. De race staat nu, net als in 2011, op de kalender en als het aan Bernie Ecclestone ligt wordt de Grand Prix gewoon verreden.

 

En daarom is het personeel van het circuit met open armen weer ontvangen om dat mogelijk te maken. “Dit is in lijn met de wensen van de koning gebeurd, met het oog op verzoening. Aanleiding was het onderzoek van de onderzoekscommissie”, stelt de voorzitter van het circuitbestuur, Zayed Rashid Al Zayani. “Als bestuur heten wij onze werknemers een warm welkom en we kijken er naar uit dat ze weer aan het werk gaan.”

 

“De voorbereidingen naderen een cruciale fase. Over drie maanden staat de F1-race op het programma. We kijken er naar uit om, net als voorheen, als één geheel te werken. Zo ziet de hele wereld waar Bahrein voor staat.”