Aanstaand weekend gaat het GP2-seizoen van start en Nigel Melker is erbij. Naast Giedo van der Garde is hij de tweede Nederlander die aan de start staat.

 

Melker eindigde vorig jaar als derde in de GP3-klasse en ziet de GP2 als een logisch vervolg daarop. Na vorig jaar al in Abu Dhabi een race gereden te hebben voor DAMS wist Melker het zeker: het moest GP2 worden.

 

Met Ocean Racing Technology, het team van oud Formule 1-coureur Tiago Monteiro, maakt hij zich op voor de eerste twee races van het GP2-seizoen op het Sepang International Circuit in Maleisië.

 

Na zes dagen getest te hebben, zegt Melker er klaar voor te zijn. “Ik denk dat we goed voorbereid zijn op de race. Het zal geen eenvoudig weekend worden en iedereen verwacht er veel van. Maar na al het werk dat we de afgelopen verricht hebben, moet ik zeggen dat ik vol zelfvertrouwen ben en niet kan wachten om op Sepang te racen.”

 

In het komende nummer van Formule 1, vanaf donderdag 29 maart verkrijgbaar, staat een uitgebreid interview met Nigel Melker.