Nigel Melker gaat op 28 en 29 september testen voor Arden International, het GP2-team van Christian Horner en Mark Webber. De test vindt plaats in Jerez.

“Ik kijk er erg naar uit om met team Arden International aan de slag te gaan”, zegt Melker. “De link met het Formule 1-team van Red Bull en de medewerking van Christian Horner en Mark Webber belooft potentie en snelheid.  We hebben een erg goed gesprek gehad en de mentaliteit van het team spreekt me erg aan.”

Melker eindigde dit jaar als derde in de GP3 Series en komt daarnaast uit in de Formule 3 Euro Series. Ondanks het missen van een race maakt hij nog kans op de tweede plaats in dat kampioenschap. Als hij vice-kampioen wordt krijgt hij de gelegenheid om een Formule Renault 3.5 te testen. Daarnaast biedt zijn motorleverancier Mercedes hem dan een DTM-test aan.

Voor Melker is de GP2-test het meest belangrijk: “Voor mij is het een logische stap om naar de GP2 Series te gaan om uiteindelijk stappen te maken richting de Formule 1, maar daarvoor zal ik eerst veel ervaring op moeten doen.  Voor mij is erg geen twijfel mogelijk, ik weet dat ik het kan en het is nu gewoon een kwestie van geduld en tijd.”