Na een moeizaam debuut in Maleisië, hoopt Nigel Melker in Bahrein beter voor de dag te komen. Punten zijn het doel.

 

Hoewel Bahrein nu niet echt de plek is waar je momenteel voor langere tijd wil verblijven, komt de GP2 er de komende twee weekenden in actie.

 

Naast landgenoot Giedo van der Garde maakt ook Nigel Melker er dit seizoen zijn opwachting. Hij doet dat voor Ocean Racing Technology, het team van oud Formule 1-coureur Tiago Monteiro.

 

Het team is vol vertrouwen dat een goed resultaat haalbaar is en dat de rijders de eerste punten zullen scoren. Na zijn debuutrace op Sepang was Melker daarentegen erg kritisch op het team. Het is te hopen dat ze in Bahrein de zaken beter voor elkaar hebben.

 

Melker: “Wat in Maleisië wel goed was, waren onze rondetijden. Die waren constant en competitief en dat is een goed teken. Ik had ook de op een na snelste ronde van de race. Ik denk dus dat we de potentie wel hebben om vooraan mee te doen.”

 

Hoewel het in Bahrein erg onrustig is en er volop geprotesteerd wordt tegen het regime, ziet Melker ook zijn voordelen in van het lange verblijf. “Het positieve aspect is dat we de komende twee raceweekenden op hetzelfde circuit zullen rijden. Dat zal ons helpen vooruitgang te boeken. Mijn doel is het om in ieder geval een paar punten te pakken.”