Mercedes accepteert het vonnis van het tribunaal omtrent ‘testgate’. Dat laat de Duitse renstal in een officiële verklaring weten. Mercedes noemt de straf ‘acceptabel’ en laat daarnaast weten geen enkele beslissing aan te vechten.

Mercedes kreeg, net als Pirelli, een reprimande. Daarnaast mag de Duitse renstal niet meedoen aan de Young Driver Test. In een verklaring laat Mercedes weten met deze straf akkoord te gaan. Dit komt niet als een verrassing. Ze hadden immers al voor de uitspraak laten weten deze straf acceptabel te vinden.

Mercedes laat in een officiële verklaring weten dat het team geen verdere stappen onderneemt. Daarnaast bedanken zij de FIA voor de eerlijke en rechtvaardige hoorzitting. “Deze uitspraak toont nog maar eens aan dat wij de test met goede bedoeling voor Pirelli hebben uitgevoerd en er geen voordeel uit hebben gehaald.”

Mercedes vervolgt: “We willen de FIA graag helpen met het verduidelijken omtrent de regels van bandentests in het seizoen. Voor nu kijken we uit naar de Grands Prix van Engeland en Duitsland. Dat zijn immers belangrijke thuisraces voor het team.”