De betrouwbaarheid van de W05-bolides is de grootste zorg van het team van Mercedes. Dat erkent teambaas Toto Wolff na een reeks weekends waarin technische problemen de kop op staken.

Ondanks dat de betrouwbaarheid van de Silberpfeilen te wensen overlaat, hebben Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg samen wel negen van de elf races voor de zomerstop gewonnen.

Wat de Duits-Engelse formatie echter zorgen baart, is het feit dat Hamilton al twee kwalificaties op rij voortijdig de strijd heeft moeten staken vanwege technische pech, terwijl er ook tijdens de races geregeld mankementen gemanaged moeten worden, wat niet altijd lukt. Vooralsnog zijn de remmen het grootste struikelblok gebleken, al heeft Mercedes ook motor- en versnellingsbakproblemen gehad.

“Onze grootste zorg is inderdaad de betrouwbaarheid, dus we moeten onze problemen zien te doorgronden”, geeft teambaas Wolff toe ten overstaan van Autosport. “We moeten de zomerstop dan ook gebruiken om alles rustig op een rijtje te zetten en analyseren. Als dat lukt, zullen we er sterker uit komen.”