Mercedes GP wil Nico Rosberg langdurig binnen de gelederen houden, zo bericht Sport Bild. De Duitse publicatie weet te melden dat Mercedes de coureur tot en met 2016 wil vastleggen.

Sport Bild heeft van bronnen binnen de renstal vernomen dat Mercedes in Rosberg de man voor de toekomst ziet.

“Ik reken erop dat Nico in 2012 voor ons rijdt, en wat mij betreft blijft hij nog veel langer”, licht Mercedes-sportchef Nobert Haug een tipje van de sluier op.

Volgens informatie van Sport Bild wil Mercedes de 25-jarige Rosberg – die in 2006 in de Formule 1 debuteerde en er inmiddels 95 Grands Prix op heeft zitten – tot en met 2016 aan zich binden.

Om Rosberg zover te krijgen, probeert Mercedes de Duitser te verleiden met een aanzienlijke salarisverhoging.

Als de opgevoerde cijfers kloppen, dan wil Mercedes Rosbergs huidige salaris van zeven naar tien miljoen verhogen, waarna hij voor elk volgend seizoen bij Mercedes ook nog eens tien procent erbij krijgt. De totale deal zou Rosberg dan grofweg 77 miljoen euro opleveren.

Rosberg zelf lijkt in ieder geval positief tegenover de contractverlenging te staan. Hoewel hij niet direct op de berichtgeving reageert, is zijn boodschap duidelijk: “Wat ik kan zeggen, is dat ik superhappy ben met waar ik nu ben”, vertelt hij.

“Het is nog altijd mijn droom om in een Silberpfeil te racen en samen met de mensen van Mercedes succes te boeken. Ik verheug me daar echt op.”

Als Rosberg daadwerkelijk zijn handtekening onder deze deal zet, dan is hij de volgende in een rijtje coureurs die zich dit jaar voor langere tijd aan hun huidige renstal committeren.

Eerder dit jaar legde wereldkampioen Sebastian Vettel zich namelijk al tot en met 2014 vast bij Red Bull, terwijl Fernando Alonso vorige maand tot eind 2016 bijtekende bij Ferrari.