Mercedes GP is er in Monaco niet in geslaagd punten te pakken. Nico Rosberg bleef steken op plaats elf, Michael Schumacher haalde de finish niet. “Er valt weinig positiefs te melden.”

Voor Schumacher zat de wedstrijd door de straten van Monaco er na 32 ronden op toen zijn bolide pal voor de ingang van de pitstraat tot stilstand kwam: “Er woedde een brandje in de luchthapper en daarom hield de auto ermee op”, deelt hij mede.

Ook voor zijn uitvalbeurt maakte Schumacher overigens al een moeilijke middag door. “Ik kwam slecht van mijn plek doordat het anti-stall systeem (wat ervoor zorgt dat de motor niet afslaat, red.) ineens aanging. Daarna kwam ik Lewis Hamilton in de eerste bocht tegen en liep ik schade op aan de linkerzijde van de voorvleugel, waardoor ik downforce verloor.”

“Al met al valt er dus weinig positiefs te melden”, zegt Schumacher, die overigens nog wel aardig wat duels uitvocht, over zijn eigen raceweekend, waarna hij tevens nog benadrukt dat de race an sich wel spannend was en hij blij is dat Renault-coureur Vitaly Petrov ongedeerd is gebleven na zijn crash.

Ook voor Rosberg was het een zondag om snel te vergeten. “Ik had een goede start, en dat is ook gelijk het enige goede aan vandaag”, steekt hij zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

“Ik hoopte daarna te kunnen pushen, maar de achterbanden waren al snel versleten en zowel de auto als ikzelf presteerden bovendien niet optimaal”, is hij eerlijk.

“Het kwam gewoon niet goed tezamen voor ons. Helaas gebeurt dat soms, maar ik weet zeker dat we hiervan leren en hard gaan werken zodat we het straks in Canada beter zullen doen, want dit is niet waar we thuishoren”, aldus de nummer elf van de dag.