Ross Brawn heeft namens het team van Mercedes zijn excuses aangeboden aan Michael Schumacher, nadat hij in Canada voor de vierde keer dit jaar vanwege een technisch defect is uitgevallen.

Schumacher is maar in twee van de zeven races van 2012 aan de finish gekomen. Eén keer – in Spanje – viel het hem zelf aan te rekenen dat hij het einde van een race niet haalde, maar zijn andere vier uitvalbeurten zijn allemaal aan technische mankementen te wijten.

“Ik kan niet anders doen dan mijn excuses aanbieden aan Michael voor het zoveelste technische probleem dat hem parten heeft gespeeld”, zegt teambaas Brawn dan ook.

“Hij kreeg gisteren helaas te maken met een hydraulisch probleem dat effect had op zijn verstelbare achtervleugel. De vleugel kon daardoor, nadat hij was opengezet, ineens niet meer dicht en dit bleek helaas ook niet tijdens de race te repareren”, legt Brawn het probleem uit.

Schumacher zelf stelde zich na de race overigens professioneel op en gaf aan niet met de beschuldigende vinger naar zijn team te willen wijzen. “Natuurlijk is al deze pech erg teleurstellend en het is vreemd dat het telkens mijn auto is die stuk gaat, maar ik weet dat iedereen bij Mercedes keihard voor me werkt en wil niemand dan ook iets aanrekenen. Dit hoort er bovendien ook gewoon bij.”