*

Mercedes kan nog sneller, waarschuwt Hamilton: ‘Er is genoeg dat beter kan’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 maart 2019 09:45

Mercedes kan nog sneller, waarschuwt Hamilton: ‘Er is genoeg dat beter kan’
Motorsport Images

“Geen slecht begin”, zo noemt Lewis Hamilton, met gevoel voor understatement, de indrukwekkende wijze waarop Mercedes in Melbourne uit de startblokken is gekomen. En, zo waarschuwt hij de concurrentie: er zit nog meer in het vat.

Oké, rivalen Red Bull en Ferrari waren misschien aan het sandbaggen, maar ook Mercedes heeft het achterste van haar tong nog niet laten zien, zegt Hamilton tegen Racefans. “Er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. We hebben net als altijd nog een stap te maken van vrijdagavond op zaterdag, door alle data goed te bestuderen.”

Lees ook: VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

Dat gezegd hebbende, heeft Mercedes spreekwoordelijk de helft van het werk al gedaan met een goed begin. Daar draait Hamilton ook niet omheen. “We hebben ons programma zonder problemen afgedraaid en de auto voelde net zo goed aan als in Barcelona, ondanks dat dit een heel ander circuit is. Dat is allemaal positief.”

Met een gat van acht tienden op Red Bulls Max Verstappen in VT3, was Hamilton ‘los’ van de rest van het veld. De enige die in de buurt wist te blijven, was teamgenoot Valtteri Bottas, tweede op 0.048.

Volgens Bottas is er maar één vraagteken bij Mercedes, maar niet om de eigen performance. “Want we weten hoeveel we ons nog kunnen verbeteren voor de kwalificatie. De vraag is hoeveel meer de rest nog in zijn mars heeft, daar hebben we geen idee van.”

Lees ook: Verstappen is tevreden, maar ziet ook: ‘Mercedes is heel snel’