*

Mercedes met vertrouwen naar tribunaal

Redactie

Redactie

6 juni 2013 17:25

Mercedes met vertrouwen naar tribunaal
Sutton Images

Mercedes heeft een verklaring gegeven naar aanleiding van het besluit van de FIA om de bandenzaak voor te leggen aan het internationaal tribunaal van de bond. Het team zegt blij te zijn de kans te krijgen zijn kant van het verhaal te geven.

Tot ergernis van de concurrentie voerde Mercedes na afloop van de Grand Prix van Spanje een bandentest uit. Volgens het reglement is het niet toegestaan gedurende het seizoen te testen met de huidige auto. In het contract met bandenleverancier Pirelli is echter wel opgenomen dat het met welk team dan ook duizend kilometer mag testen, mits die kans aan alle teams wordt aangeboden en het team slechts auto en coureur levert en zelf geen voordeel haalt uit de test. Het tribunaal moet nu gaan vaststellen of Mercedes en Pirelli zich aan de regels en richtlijnen hebben gehouden. 

Mercedes benadrukt dat het zich van geen kwaad bewust is. De verklaring luidt: “Wij hebben kennisgenomen van de beslissing van de FIA om de zaak rond de bandentest voor Pirelli aan het internationaal tribunaal voor te leggen. Wij verwelkomen de kans om alle feiten op tafel te leggen op een open en transparante wijze. Sportieve integriteit staat bij Mercedes-Benz hoog in het vaandel en wij hebben het volste vertrouwen in het proces.”