Volgens voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert zal Mercedes gedurende het seizoen beter moeten ontwikkelen wil Lewis Hamilton een rol meespelen in het kampioenschap. Dat zei hij tegen Crash.net.

“Hamilton kan het team leiden inderdaad”, zegt de Brit. “Maar alles goed en wel, we hebben nog geen goed Mercedes gezien. De ontwikkeling aan de auto gedurende het seizoen bleef altijd achter en dat moet in 2013 veranderen. Misschien dat Ross Brawn en zijn pas samengestelde groep van technische mensen er een winnende auto van kunnen maken.”

Mercedes kijkt vooral uit naar 2014, wanneer er grote regelwijzigingen komen. Maar volgens Herbert mogen ze 2013 niet al laten varen. “Mensen zeggen dat Mercedes in 2014 top zal zijn met de beste motor. Maar een slechte auto met een goede motor kan nog geen potten breken”, zegt de drievoudig GP-winnaar.

“Hamilton kan komend seizoen wel een race of twee winnen, maar hij wil de titel. Maar het is afwachten of het team hem een winnende auto kan geven”, vertelt Herbert. “Kijk naar afgelopen seizoen. Alonso won bijna het kampioenschap met een mindere auto. Dat kan Hamilton ook, hoewel er weinig regels veranderen, waardoor het moeilijker is om de achterstand in te lopen.”

Ook kijkt Herbert uit naar de verrichtingen van Jenson Button als eerste coureur bij McLaren. “Het is een goede mogelijkheid voor hem om het team te leiden en voor een tweede wereldtitel te strijden. Ferrari, Red Bull en McLaren zullen ook dit seizoen weer dicht bij elkaar zitten en ik ben benieuwd hoe Jenson de leidersrol vervult”, besluit Herbert.