De dominante vorm die het nog altijd aan de dag legt, is voor Mercedes geen reden de doorontwikkeling van haar W05-bolide voortijdig op een laag pitje te zetten.

Dat verklaart teambaas Toto Wolff in interview met Motorsport-Total. Hoewel Mercedes uiteraard al wel aan de opvolger van de W05 werkt, waakt het er volgens de Oostenrijker voor de doorontwikkeling van de auto van dit jaar te vroeg te staken.

“Het is lastig om te bepalen wanneer je het grootste deel van je aandacht naar de bolide voor het volgende seizoen moet verleggen, maar wij stellen deze beslissing in ieder geval nog met een paar races uit”, meldt de Oostenrijker.

“We wachten sowieso de Grand Prix van Hongarije nog af”, verduidelijkt Wolff, die stelt dat zijn team volgens hem ‘nog niet definitief heeft afgerekend’ met rivaal Red Bull, waarvan hij weet dat het een team is dat altijd ’tot het bittere eind’ aan haar huidige auto blijft werken.

Volgens Wolff is het dan ook goed mogelijk dat Red Bull aan het eind van het jaar nog flink gaat scoren: “Temeer omdat het het laatste volledige jaar van hun technisch directeur Adrian Newey is en hij zijn periode aan het roer vast mooi wil afsluiten”, waarschuwt hij.

De filosofie van Red Bull en Newey om tot en met het eind van een seizoen door te gaan met de ontwikkeling van een bolide, valt volgens Wolff ook wel te begrijpen. “Want hij gaat er vanuit dat alles wat je dan nog ontwikkelt ook nuttig is voor de auto van het jaar erop.”

Wolff waarschuwt er dan ook nogmaals voor dat Mercedes goed moet nadenken over wanneer het haar aandacht primair op 2015 gaat richten, ondanks dat het in het constructeurskampioenschap bijna twee keer zoveel punten heeft als nummer twee Red Bull.