De relatie tussen McLaren en motorleverancier Mercedes – dat natuurlijk ook haar eigen fabrieksteam heeft – wordt dit jaar anders dan in voorgaande jaren. Dit omdat McLaren in 2015 overstapt naar Honda.

Toto Wolff, motorsportchef van Mercedes én teambaas van de gelijknamige Formule 1-stal, waarschuwt Mclaren er in gesprek met Autosport openlijk voor dat de relatie tussen het team en de motorleverancier dit jaar veranderingen zal ondergaan. “Want dat ze na dit jaar overstappen naar een rivaliserende motorfabrikant, is natuurlijk niet bepaald een ideale situatie.”

Hoewel het volgens Wolff belangrijk is dat Mercedes en McLaren in het begin van het jaar wel goed en nauw blijven samenwerken om de nieuwe V6-turbomotor te ontwikkelen en van kinderziekten te ontdoen – ‘want dat is natuurlijk iets wat voor ons allebei belangrijk is’ – gaat dat later dit seizoen veranderen.

“Op de korte termijn hebben we een gemeenschappelijk doel, maar het lijkt me duidelijk dat onze relatie gedurende het seizoen een andere invulling krijgt. We blijven namelijk rivalen en er zijn ook aardig wat dingen die we liever niet met ze delen aangezien ze in 2015 overstappen naar Honda.”