Mercedes-coureur Michael Schumacher en Nico Rosberg moeten concluderen dat ze de boot hebben gemist tijdens de kwalificatie. Schumacher strandde in Q2 en Rosberg bleef steken op plaats negen.

Schumacher is er uiteraard niet gelukkig mee dat hij morgen slechts van de dertiende startpositie mag vertrekken. De Duitser denkt namelijk dat een beter resultaat mogelijk was geweest, al weet hij waarom het er niet uitkwam: “We zijn te vroeg naar buiten gegaan”, verklaart hij tegenover Motorsport-Total.

“Ik ben daardoor te lang op hetzelfde setje banden doorgegaan en deze waren daardoor versleten op het moment dat de baan beter was”, legt Schumacher verder uit.

Volgens de 42-jarige recordkampioen was de kwalificatie door de wisselende weersomstandigheden sowieso een loterij. Diezelfde omstandigheden die hem vandaag hebben genekt, kunnen morgen echter een handje helpen, zo denkt Schumacher: “Het is een gegeven dat we op slicks snelheid tekort komen, terwijl we het op de intermediates wel goed doen.”

Toch hoopt Schumacher dat Mercedes de boel nog voor de race zodanig op orde krijgt dat het niet volledig van het weer afhankelijk is: “We moeten niet op hulp van boven rekenen en er voor zorgen dat we onze zaakjes op orde krijgen.”

Op plaats negen deed teamgenoot Rosberg het weliswaar beter, maar ook hij had op meer gehoopt en gerekend. “Er had meer ingezeten. De baan was in één van de laatste bochten echter nog nat en dat heeft me tijd gekost.”

De jongere van de twee Duitsers is los daarvan wel tevreden over hoe zijn MGP W02 dit weekend presteert. “De auto lijkt het beter te doen en dat biedt dus nog mogelijkheden voor morgen.”