Mercedes is qua pace nog altijd oppermachtig, maar na twee raceweekends op rij met technische problemen hoopt het voor de Grand Prix van Spanje op een pechvrij weekend.

Mercedes doet daarbij uiteraard meer dan hopen. Achter de schermen zijn alle zeilen bijgezet om de betrouwbaarheid van de W07 Hybrid te verbeteren, vertelt teambaas Toto Wolff.

“Vorig jaar kwamen we echter sterker terug van weekends vol problemen in Hongarije en Singapore, wat laat zien dat we leren van onze problemen”, zo toont Wolff vertrouwen.

“We beschikken bovendien over een geweldige technische staf, dus ik ga er volledig vanuit dat het lukt om het maximale uit ons pakket te blijven halen zonder dat de betrouwbaarheid erop achteruit gaat”, verklaart Wolff.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Second placed Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid with team mate and race winner Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid in parc ferme.

Ondanks technische problemen scoorde Mercedes een één-tweetje in het Russische Sotsji.

Paddy Lowe, hoofd technische zaken bij Mercedes, vertelt dat het oplossen van de problemen met het ERS ‘de hoogste prioriteit’ heeft bij Mercedes ‘na twee weekends waarin er problemen mee waren’.

“Het team heeft er dag en nacht aan gewerkt, dus we mikken erop een probleemloos en pechvrij weekend te hebben”, vertelt Lowe, terwijl Wolff nog toevoegt meer tegenstand te verwachten tijdens het Europese deel van het seizoen.

“We moeten dus optimaal voorbereid zijn”, benadrukt Wolff, wiens coureurs in ieder geval vol vertrouwen naar Barcelona afreizen. In het geval van Nico Rosberg is dat na zeven zeges op rij, waarvan vier dit jaar, niet zo vreemd.

“Mijn seizoen is geweldig begonnen, maar ik blijf onverminderd hard werken om te proberen deze vorm vast te houden”, vertelt Rosberg. “Tijdens zo’n lang seizoen als dit, moet je het ook gewoon van race op race bekijken.”

De volgende is daarbij dus die van Spanje. “Ik heb vorig jaar voor het eerst op dit circuit gewonnen, van pole, en ik klik momenteel goed met de auto. Dat geeft veel vertrouwen voor een weekend waarin vast een felle strijd wacht.”

Teamgenoot Lewis Hamilton is vastbesloten zich daarin te mengen. “Ik weet zeker dat het team de problemen heeft opgelost en ikzelf de snelheid nog heb. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het een goed weekend wordt.”