Mika Salo maakt zeer verrassend zijn terugkeer bij Ferrari in de Formule 1. Hij fungeert als testrijder, naast Badoer, Gené en Bertolini. Mika Salo maakt zeer verrassend zijn terugkeer bij Ferrari. De inmiddels 38-jarige Fin, die in 2002 voor het laatst Grand Prix’ reed met Toyota, krijgt later dit jaar de kans verschillende malen de F2005 te testen. Salo kreeg de test als bonus bij zijn contract als sportwagencoureur bij Maserati.

Salo is geen onbekende bij de Scuderia. De voormalige teamgenoot van Jos Verstappen bij Tyrrell verving in de zomer van 1999 Michael Schumacher, toen die na een zware crash in de Grand Prix van Engeland drie maanden pauze moest houden. De Fin won vervolgens bijna de Grand Prix van Duitsland, maar stond de eerste plaats af aan gelegenheidskopman Eddie Irvine.

Salo: ,,Ik heb inmiddels het testschema gezien en ik heb mijn naam al bij diverse dagen ingepland gezien.’’ Ferrari heeft nu zes coureurs op de loonlijst staan die testwerk kunnen verrichten. Naast Michael Schumacher en Rubens Barrichello zijn dat Luca Badoer, Marc Gené, Andrea Bertolini en Mika Salo.