De gehele internationale Formule 1-pers was uitgelopen om aanwezig te zijn bij de persconferentie van Ferrari. Speciale gast was bestuursvoorzitter Emilio Botín van de Spaanse bank Santander. Inderdaad de bank die Alonso naar McLaren volgde.
Toen de uitnodiging voor de persconferentie binnenkwam, was één en één zo opgeteld. Ferrari wil Fernando Alonso en Santander is een Spaanse bank die een goede relatie onderhoudt met de coureur.

Maar zo simpel zou het optelsommetje niet zijn, realiseerden we ons meteen. Ferrari zit immers nog met het vraagstuk Felipe Massa (hoe herstelt hij van zijn crash?) en het feit dat ze Kimi Räikkönen nog onder contract hebben. Omdat Ferrari traditioneel in Monza zijn rijderbezetting bekendmaakt, bleef er hoop op een aankondiging.

De persconferentie was echter een aanfluiting. Het begon ruim twintig minuten te laat met een promotiefilmpje van Santander die alleen te zien was op het televisiescherm waar de fotografen massaal voorstonden. Vervolgens was de gehele persconferentie afwisselend in het Italiaans en Spaans. Voor de media waren er tolken ingehuurd zodat je via een vertaalcomputertje naar de vertaling kon luisteren, alleen werkten die de helft van de tijd niet.

Het komt er dus op neer dat we een uur lang hebben zitten kijken naar Luca di Montezemelo en Emilio Botín van Santander die elkaar veren in de reet staken. Oh, wat vinden ze elkaar toch G E W E L D I G.

Het belangrijkste nieuws is dat de Spaanse bank een overeenkomst is aangegaan voor vijf jaar. Wat de vraag rechtvaardigt of Alonso nu ook naar Ferrari overstapt. Het enige wat de Ferrari-baas daarop wilde zeggen is dat hij Fernando komend weekend veel succes wenst, maar dat hij erg blij is met Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Een enorme dooddoener. Waar een groot team klein in kan zijn.