De FIA is momenteel druk bezig met het nieuwe motorreglement dat zal gaan gelden vanaf 2021. Al eerder trok de herziening van het reglement de aandacht van Audi, maar nu schuift ook Porsche aan om de mogelijkheden te bekijken. 

Dat Porsche serieus de overweging maakt om motorleverancier voor de koningsklasse van de autosport te worden, bleek eerder toen het bekendmaakte met een grote delegatie naar de Red Bull Ring af te reizen voor de Grand Prix van Oostenrijk begin juli.

De Duitse autofabrikant bevestigt tegenover Motorsport-Total.com aanwezig te zijn bij de besprekingen rondom het nieuwe motorreglement van de Formule 1. “Als lid van de Manufacturers’ Committee zijn wij uitgenodigd voor die vergadering over de regels voor de toekomst van de Formule 1, net als alle andere leden. We hebben deze uitnodiging geaccepteerd om een vinger aan de pols van de huidige trends te houden en waar nodig input te geven.”

De geruchtenfabriek draait inmiddels op volle toeren, want zo zou Porsche speciaal naar de thuisrace van Red Bull gaan, omdat het wellicht de nieuwe motorleverancier van het team zou kunnen worden. Red Bull heeft al jaren goed contact met de Volkswagen Group en zou al vaker een samenwerking hebben besproken. Het proces zou in een eventuele stroomversnelling terecht kunnen gekomen door de huidige ontevredenheid van Red Bull over motorleverancier Renault. Ook McLaren zou interesse hebben in de diensten van Porsche.

Porsche won afgelopen weekend nog de 24 Uur van Le Mans, maar zegt nog niet zeker te zijn van hun deelname vanaf 2019. De hybridemotor die gebruikt wordt tijdens Le Mans is een goede basis voor een Formule 1-motor. Ook zouden de diensten van het automerk bij het grotere publiek meer opvallen als motorleverancier in de Formule 1, dan bij de huidige prestaties in het WEC.

Porsche laat op voorhand al weten alleen geïnteresseerd te zijn als motorleverancier, er zijn geen plannen om een fabrieksteam op te richten. Om het geld hoeven ze zich in ieder geval geen zorgen te maken, voor het budget van 200 miljoen voor de WEC kan Porsche een prima Formule 1-motor in elkaar zetten.