Voormalig Formule 1-wereldkampioen Kimi Räikkönen maakt op 20 mei zijn NASCAR-debuut. Hij rijdt dan in Charlotte in de Truck Series voor Kyle Busch Motorsports.

Räikkönen stapte vorig jaar over naar de WRC, maar was toe aan een extra uitdaging en gaat daarom het rallyrijden combineren met een NASCAR-avontuur. De Fin zal een aantal races uitkiezen die binnen zijn schema passen. De Truck Series is een van de opstapklasses naar de NASCAR Sprint Cup, de hoogste klasse in de Amerikaanse toerwagenracerij.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Räikkönen niet met een eigen team aan de start verschijnen. Hij kiest ervoor om te starten bij Kyle Busch Motorsports, dat twee van de eerste drie races heeft gewonnen. “Kyle is een van de besten in NASCAR en ik maak graag gebruik van zijn kennis om me aan te passen aan deze vorm van autoracen”, verklaart Räikkönen.

Volgende week krijgt Räikkönen de kans om het rijden op kombanen onder de knie te krijgen. Hij zal testen op Gresham Motorsports Park. Teambaas Kyle Busch, zelf actief in de Sprint Cup, belooft er alles aan te doen om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

“Het is een eer dat een voormalig F1-kampioen en een echt winnaarstype ons team heeft uitgekozen om zijn NASCAR-carrière te starten”, zegt Busch. “Hij is een van de meest getalenteerde coureurs ter wereld en ik kijk ernaar uit om hem te helpen, zowel als teameigenaar als teamgenoot.”