Felie Nasr weet nog niet of er in 2017 nog plek voor hem is bij Sauber of eventueel een ander team, nu de rijderscarousel weer is gaan draaien.

Het aanblijven van Marcus Ericsson bij Sauber staat al wel vast, maar Nasr zit daar nog in de wachtkamer. De Braziliaan scoorde weliswaar Saubers enige punten van het seizoen met een negende plek in Brazilië, maar zit toch in een lastig parket omdat zijn sponsor Banco do Brasil ermee is gestopt.

“Ik wil in 2017 weer op de grid staan en werk eraan dat voor elkaar te krijgen”, vertelt Nasr aan het Braziliaanse Globo. “Er zijn nu ineens ook nog aardig wat zitjes vrij, wat zo laat in het jaar eigenlijk ongewoon is”, doelt Nasr op hoe de rijderscarousel weer draait sinds het pensioen van Nico Rosberg.

Behalve dat Mercedes nog een coureur zoekt – al is Nasr daar geen kandidaat – is er nog één stoeltje vrij bij Sauber, zijn er nog twee plekjes vacant bij Manor en is er mogelijk een zitje beschikbaar bij Williams, al lijkt dat voorbestemd voor Felipe Massa als Valtteri Bottas inderdaad naar Mercedes gaat.

“Het is nu zaak om gewoon te blijven onderhandelen en zo te proberen een plaatsje te vinden”, denkt Nasr, die desgevraagd echter wel moet toegeven dat er ‘natuurlijk een kans bestaat’ dat er straks geen Braziliaan op de grid staat indien Massa en hij nergens terechtkomen.

Voor het zitje bij Sauber geniet Nasr voor zover bekend concurrentie van Pascal Wehrlein en, naar verluidt, ook Rio Haryanto. Wehrlein geldt ook nog als kandidaat bij Mercedes, maar als hij daar toch niet op het vrije zitje hoeft te rekenen, zou Mercedes hem dus wel eens bij Sauber kunnen inkopen.

De situatie bij Manor is onduidelijk. Dit team zou nog in onderhandeling zijn met een investeerder over een mogelijke overname, wat ook zijn weerslag kan hebben op de rijderskeuze daar.