Daniel de Jong en Chris van der Drift hebben allebei een podiumplaats behaald tijdens het openingsweekend van de Auto GP in Monza. De Jong werd derde in de eerste race, terwijl Van der Drift de tweede race als tweede eindigde.

 

De Jong startte vanaf de tiende positie, maar klom na een agressieve race op naar de vierde plek. Hij schoof nog een plaats op door een tijdstraf voor Sergio Campana. Hij was als tweede over de streep gekomen, maar tijdens de verplichte pitstop had het team verzuimd ook de achterbanden te wisselen.

 

“Natuurlijk geeft een podiumplaats van achter de groene tafel minder voldoening dan een ‘echte’, maar ook met de vierde plaats was ik al heel tevreden”, zegt De Jong. “Mijn start was goed en ik wist aan de binnenkant van de eerste bocht te komen. Daar wil je het liefst zitten in die chicane. Ik had een leuk gevecht met Facundo Regalia. De auto voelde geweldig aan en dat stelde me in staat naar voren te komen.”

 

In de tweede race liep het minder goed voor De Jong. Hij miste in de beginfase diverse keren de chicane en moest halverwege de race de strijd staken. Beter verging het Van der Drift, die de eerste race als vijfde was geëindigd. De Nieuw-Zeelandse Nederlander maakte deel uit van een groepje dat achter Pal Varhaug streed om de tweede plaats.

 

“Gelukkig reed ik net voorop, toen de anderen elkaar in de haren vlogen”, aldus Van der Drift. “Ik had niet verwacht dat het weekend zo goed zou verlopen. De deal om hier te rijden kwam donderdag pas rond. Ik had al lang niet meer gereden en helemaal niet getest in deze auto, dus er waren veel vraagtekens. Maar in de kwalificatie ging het al goed en in de races alleen maar beter.”

 

Van der Drift staat nu op de derde plaats in het klassement achter de racewinnaars Adrian Quaife-Hobbs en Varhaug. De Jong, die tevens uitkomt in de Formule Renault, bezet na het eerste weekend in de Auto GP de vierde plaats.