De Verenigde Staten krijgen er vanaf 2013 zeer waarschijnlijk een tweede Grand Prix bij, in navolging op de Grote Prijs die vanaf volgend jaar al in Texas gehouden wordt. Vanaf 2013 gaat er naar verluidt ook in New Jersey geracet worden.

De commerciële baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, doet al jaren zijn best om de Formule 1 weer naar Amerika te krijgen en zag een deel van zijn wens ingewilligd worden door een stel Texaanse zakenlui die vanaf 2012 een race in Austin gaan organiseren.

Een andere wens van Ecclestone is echter altijd geweest om een race te hebben in of nabij New York, waarbij de skyline van New York op de achtergrond te zien is. Ook die wens gaat vermoedelijk in vervulling, zo berichten onder meer Autosport.com en The Wall Street Journal, want er schijnt op korte termijn een officiële bevestiging te komen dat New Jersey de Formule 1 vanaf 2013 wil verwelkomen.

Beide Engelstalige publicaties hebben uit bronnen vernomen dat de straten van New Jersey het decor gaan zijn van een Formule 1-race en dat Manhattan in de achtergrond te zien zal zijn. Het stratencircuit zal vermoedelijk in de in New Jersey gelegen plaatsjes New York West en Weehawken gehouden worden. Beide plaatsen liggen aan de Hudson-rivier en bieden uitzicht op New York.

Autosport weet daarnaast nog te melden dat de Grote Prijs in New Jersey waarschijnlijk in juni verreden gaat worden, zodat deze gecombineerd kan worden met de Grand Prix van Canada. The Wall Street Journal geeft tenslotte aan dat er morgen als het goed is een persconferentie gehouden wordt waarin meer bekend wordt over de plannen voor deze toekomstige race.